Mexico - onsdag den 16. juli 2008


På berømt fiskerestaurant

Tilbage

Så nåede vi til en af de dage, som der egentlig ikke er så meget at skrive om. Vi havde besluttet at tage en dag, hvor der ikke skulle ske ret meget. Vi havde oplevet meget på turen rundt i Mexico og havde brug for en dag, hvor de mange indtryk kunne sætte sig. Så modsat mange andre gæster på hotellet, der gik til stranden, valgte vi at blive ved poolen. Der var ikke mange senge omkring poolen med de blev aldrig optaget alle sammen. Så selv om vi var hurtige ude om morgenen, for at reservere senge, så endte vi næsten med at være de eneste, der var herude.

Dagen gik med at solbade lidt (for der var bare varmt), bade og læse. Lasse foretrak mere skyggen og et tv + aircondition. Vibe bekendtgjorde, at hun og Sebastian havde 3-måneders dag, så hun ringede til ham - og humøret steg nogle grader ved den lejlighed - det lille myr!

Hen på eftermiddagen gik vi på jagt efter en restaurant, som Lonely Planet havde anbefalet. Den lå i vores ende af byen, så det kunne gå an i det varme vejr. Efter lidt søgen fandt vi frem til "La cueva del chango". Restauranten var lidt gemt fra vejen, bl.a. fordi der var mange planter i og omkring restauranten. Vi søgte ud bag selve restauranten, for at få så meget luft som muligt. Det skulle vise sig at være en dårlig plan. Der var så mange myg, at mens vi sad og studerede menukortet, var de små bæster allerede i gang med at spise - os. Det blev til flere hundrede myggestik på os 4. En lidt træls oplevelse. De gæster, der kom efter os, fik også tilbudt myggebalsam - sikkert fordi de kunne se, at vi sad og kølede os godt af med isterninger fra den hvidvinsbowle, vi havde fået.

Som sagt var stedet Lonely Planets favorit i Playa del Carmen og bogen anbefalede især en ret med rejer, fyldt i chili. Menukortet kom på bordet og vi fik besked på, at vi kun måtte bestille lunch-menuerne. Klokken var dog så tæt på 17 og vi kunne se, at middagsretterne blev serveret fra kl. 17. Så vi spurgte, om vi ikke måtte bestille dem. Det fik vi allernådigst lov til. Vi havde ikke taget Lonely Planet med, men der var ikke særlig mange retter på menukortet og kun 3 med rejer. En af retterne omtalte både rejer og chili, så jeg spurgte tjeneren, der så ud til at kede sig en del, om dette var retten, som Lonely Planet anbefalede. Det var det, sagde hun, så den måtte jeg prøve. Det viste sig, at det var ikke sand. De rejer, som jeg fik, smagte fint. Det gjorde de andres mad også. Men der var ikke overbevisende meget på tallerknerne. Vi var en kende skuffet over stedet. Forventningerne var nok skruet for langt op, så vi forlod stedet uden at give drikkepenge. Det var sikkert helt uhørt, men vi synes ikke, at

vi havde fået en ordentlig behandling, bl.a. fordi vi ikke var blevet tilbudt myggebalsam. Det kostede os 2 dage med meget trælse fødder og ben.

Vi gik tilbage til hotellet langs stranden. Pigerne fik en smoothie til dessert og den var åbenbart en succes, for den var efterspurgt i dagene efter. Hjem til en tur i poolen. Derefter havde vi mod på at kigge lidt på "strøget by night". Vi nåede ned til en anden af de restauranter, som Lonely Planet anbefalede, "Sur", hvor vi fik en drink, før vi vendte snuden tilbage mod hotellet, hvor det hurtigt blev nat.

1
2
3
4
5
6
7